Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس،  پویش‌های بسیاری درباره امکان تغییر شیوه تحصیلی ارشد پیام نور از پژوهش‌محور به آموزش‌محور در فارس من به ثبت رسیده است، دانشجویان در این پویش خواستار نگاه ویژه مسئولان دانشگاه به این خواسته دانشجویی هستند. خبرگزاری فارس پیش‌تر خواسته  این دانشجویان را پیگیری کرده است اما مسئولان دانشگاه پیام نور به این پویش‌ها واکنشی نشان نداده و همچنان دانشجویان در پیک‌های کرونایی سرگردان و بدون یک تصمیم درست و کارآمد برای پویابخشی بخش آموزش دانشگاه.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قرار بود مشکلات این دانشجویان را در میزگردی بررسی کنیم اما شرایط بحرانی اپیدمی کرونا و قرمز شدن اغلب شهرها موجب شد تا دانشجویان نتوانند در خبرگزاری فارس حاضر شوند،‌ از این رو مصمم شدیم تا از طریق ویدئو این میزگرد را برگزار کنیم. متن زیر حاصل این میزگرد مجازی است:

 

وجود قوانین  عجیب و قریب دانشگاه پیام نور درباره پایان نامه دانشجویان

 پوریا نوروزی، دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور:

بیش از ۳۵ درصد دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد را دانشگاه پیام نور جذب خود کرده است، از جمله این علل می توان به اجباری نبودن کلاس‌ها، برگزاری کلاس‌ها در پایان هفته، شهریه مناسب و پوشش بسیاری از رشته ها و گستردگی دانشگاه در سراسر کشور و همچنین امکان آموزش محور بودن اشاره کرد.

متأسفانه در ایام شیوع پاندمی کرونا در کشور، نه تنها افراد ساکن در مناطق محروم بلکه در کلانشهرها با مشکلات عدیده‌ای در زمینه آموزش و پژوهش مواجه هستند. یکی از مورادی که ما دانشجویان با آن دست به گریبان هستیم آن است که دانشگاه نه در دفترچه کنکور و نه در دفترچه فراگیر پیام نور، لغو امکان تغییر شیوع تحصیلی از پژوهش محور به آموزش محور را اطلاع رسانی نکرده است و دانشجویان اطلاعی از این موضوع ندارند.

بنده در سال ۹۰ و ۹۱ در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور مشغول به تحصیل بودم،‌در آن زمان با یک درخواست بسیار ساده به مسئول آموزش دانشگاه تغییر شیوه داده و توانستم آموزش محور را انتخاب کنم. اما از سال ۹۷ این حق انتخاب از دانشجو گرفته شده است. البته می‌گویند که یک شرایط خاصی وجود دارد و باید یکبار پایان نامه را اخذ کنید و شهریه آن را پرداخت کنند و یک ترم نیز صبر کنید تاکمسیسونی تشکیل شود به شما اجازه دهد و تغییر آموزش دهید.

 

خاک خوردن  پایان نامه دانشجویان در خانه و دانشگاه‌

علی کمایسانی:

دوستان مواردی را اشاره کردند، بنده نیز مواردی را خواهم گفت،  پایان نامه ای را نوشتم و در همایش بین المللی سخنرانی شده است و از طرفی دیگر استاد راهنما در دسترس بوده و در صورت نیاز دریغ نکرده است. دسترسی آزاد و نامحدود به کتابخانه دانشگاه داشتم و جامع آماری حتی بالاتر از حد تصور نیز در دسترس بوده و توانسته‌ام استفاده کنم. اما با این تفاصیل باید بگویم امروز پایان نامه بنده کجاست،  یک نسخه از آن در منزل و نسخه ای دیگر در دانشگاه که هر دوی آنها خاک می خورد.

 امروز شرایط کرونایی و محدودیتهای کرونایی موجب شده تا محدودیت‌های ترددی وجود داشته باشد و ملاقات‌های حضوری با اساتید دانشگاه وجود نداشته باشد و از طرف دیگری کلاس های مجازی نیز موجب شده تا توانایی لازم برای انجام نوشتن پایان نامه را نداشته باشیم.

متأسفانه امروز جامع آماری با ما همکاری لازم را نداشته اند، دانشجویان مقاطع بالایی نیز حتی نتوانسته اند جامعه آماری ۱۵۰ نفری را ایجاد کنند و کارشان را به سرانجام برسانند. باید در نظر داشت با توجه به شرایط موجود چگونه می‌توان به جامع آماری دسترسی داشت، برای ما دانشجویانی که در شهرستانها هستیم و هزینه های بسیاری را باید پرداخت کنیم.

 

حمایتی از دانشجویان در ایام کرونا نشد

فاطمه قمری:

با توجه به کلاس های مجازی مشکلاتی گریبانگیر دانشجویان شده است که می توان به پایان نامه اشاره کرد، برای نوشتن پایان نامه یا باید در کلاس ها شرکت کرد و یا در دوره ها حضور یافت اما کرونا موجب شده تا نمی توانیم این موضوعات را پیش ببریم.

مضافاً بر این موضوع، قطعی اینترنت نیز موجب شده تا در زمان مشخص در کلاس‌ها حاضر نشویم و یا اگر سؤالاتی وجود داشته باشد نتوانیم آنها را رفع کنیم. حتی این قطعی اینترنت گاها موجب شده تا در امتحانات نتوانستیم به درستی در امتحانات حضور یابیم. با توجه به هزینه بالای اینترنت، هیچ حمایتی از دانشجویان انجام نشده است، این مشکل همچنان در بخشی از زندگی دانشجویان وجود دارد و ادامه خواهد داشت.

پراکندگی دانشجویان دانشگاه پیام نور در استانها و شهرستانهای کشور موجب شده تا دسترسی آسان و درستی به اساتید و دانشگاه وجود نداشته باشد، از این حیث این نیز یکی از مشکلات این دانشجویان است.

 

آموزش مجازی، ضربه‌ای بزرگ به پایان نامه دانشجویان زد

اکرم کاویار:

یکی از دلایلی که ما دانشجویان دانشگاه پیام خواستار تغییر شیوه پژوهش محور و آموزش محور شدیم این است که تعداد رشته‌ها در مقطع ارشد بسیار محدود است و به همین خاطر، بسیاری از دانشجویان بومی نیستند، همین مسأله برای برگزاری کلاس ها و امتحانات مشکلی را ایجاد نمی کند اما برای پایان نامه دانشجو باید حضوری دفاع کند.

با توجه به شرایط کرونایی و محدودیتهایی این بیماری، امکان تردد و جابجایی بین استان‌ها تقریبا وجود ندارد،از طرفی دیگر هم این جابجایی‌ها هزینه های بسیاری بالایی را بر دانشجویان تحمیل می کند. از سویی دیگر هم پروتکل‌های بهداشتی و توجه به صحبت‌های کارشناسان را نباید نادیده گرفت.

 

باید حق انتخاب شیوه تدوین پایان نامه به دانشجویان داده شود

محبوبه یعقوب نیا:

در حاضر موضوع مورد مطالبه ما، دادن حق انتخاب شیوه تحصیلی آموزش محور و یا پژوهش محور به دانشجویان است، در شرایط کنونی، با وجود این بیماری واحدهای درسی را به صورت مجازی گذرانده اند و تمامی ترم‌ها را به صورت مجازی گذرانده اند و در نهایت هیچ گاه در دانشگاه حضور نداشته و با اساتید و دانشگاه هیچ ارتباطی نداشته اند.

اگر سوالی برای دانشجو رخ می‌داد در حد ارتباط با چند خط تلفنی صورت می گرفت که اغلب، دانشگاه یا اساتید پاسخگو نبوده و بنابراین این یکی از محدودیت‌های اساسی ماست. منابع خبری که از طریق با دانشگاه در ارتباط هستیم، از طریق فضای مجازی از جمله واتس اپ است که خود دانشجویان تشکیل داده و اغلب منابع موثقی نیستند و اطلاعات درست و اشتباه بودن آن را مطمئن نیستیم.

اکثر دانشجویان از مناطق دور افتاده هستند و شرایط کم برخوردار آموزشی را دارند و بنابراین کتب درسی را بخواهیم تهیه کنیم با مشکل مواجه هستیم و منابع درسی را باید اسکن و کپی بگیریم.

در شرایط کرونایی محدودیتهای بسیاری برای دانشجویان وجود دارد و مسلم است که بار علمی دانشجو و دانشگاه پایین آمده است و با این تمام این شرایط زمانی که بار آموزشی پایین آمده است چگونه دانشگاه می خواهد  از ما  که به تنهایی یک پایان نامه را به سرانجام برسانیم؟ مسلم است پایان نامه در چنین شرایطی از نظر بار علمی بسیار پایین خواهد بود و نتیجه علمی برای دانشگاه وسطح علمی کشور نخواهد داشت.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه آموزش دانشگاه پیام نور پایان نامه خبرگزاری فارس فارس من پایان نامه دانشجو دانشگاه پیام نور کارشناسی ارشد موجب شده آموزش محور پژوهش محور کلاس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۳۷۲۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیین نامه جدید شورای صنفی دانشجویان علوم پزشکی کشور رسما ابلاغ شد

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر عباس شیراوژن معاون فرهنگی و دانشجویی و رییس هیات مرکزی نظارت بر شوراهای صنفی دانشجویان و دستیاران اعلام کرد: آیین‌نامه شورای صنفی دانشجویی و دستیاران دانشگاه/ دانشکده‌های علوم پزشکی کشور در سه جلسه اخیر هیات مرکزی نظارت بر شوراهای صنفی دانشجویی و دستیاران براساس ضوابط ناظر بر فعالیت‌های شورای صنفی دانشجویان مصوب شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، مورد بازنگری و اصلاح قرار گرفته و توسط رییس کارگروه بررسی و تنظیم مقررات وزارت متبوع تأیید شده است.

این آیین نامه مبتنی بر ۷ ماده ۳۲ بند و ۱۱ تبصره جایگزین آیین نامه شورای صنفی دانشجویان دانشگاه /دانشکدهای علوم پزشکی کشور شده و از تاریخ ابلاغ لازم اجرا است.

وظایف شورای صنفی دانشجویی و دستیاران واحد دراین آیین نامه به شرح زیر است:

پیگیری حقوق صنفی دانشجویان واحد مربوطه به منظور رفع مشکلات دانشجویان و ارائه پیشنهاد و راهکارهای اصلاحی به مسئولان ذی ربط و کمیته هماهنگی امور رفاهی و صنفی دانشجویی و دستیاران دانشگاه/ دانشکده

تهیه پیش نویس شرح وظایف داخلی واحدهای زیر مجموعه شورای صنفی دانشجویی واحد و ارائه آن به کمیته هماهنگی امور رفاهی و صنفی دانشجویی و دستیاران دانشگاه دانشکده جهت تایید

ارایه گزارش عملکرد ماهانه به کمیته هماهنگی امور رفاهی و صنفی دانشجویی و دستیاران دانشگاه /دانشکده

همکاری و تعامل مناسب با سایر اعضاء کمیته اجرایی در برگزاری انتخابات دوره بعدی

شورای صنفی هر واحد دانشگاهی صرفاً به فعالیت در امور رفاهی و صنفی دانشجویان همان واحد می پردازد و وظیفه نظارت بر حسن اجرای امور رفاهی و صنفی دانشجویان و انعکاس مسائل و مشکلات رفاهی و صنفی آنان و پیگیری حل آنها از طریق مسئولان ذیربط واحد دانشگاهی مربوطه را بر عهده دارد.

اختیارات و حدود فعالیت شوراهای صنفی

فعالیت ها و مصوبات شورای صنفی واحد کمیته های هماهنگی امور رفاهی و صنفی دانشجویی و دستیاران دانشگاه /دانشکده. باید در چارچوب قوانین و مقررات جاری کشور بر اساس ضوابط ناظر بر فعالیت های شوراهای صنفی دانشجویی مصوب جلسه ۱۶۵ شورای عالی انقلاب فرهنگی و همچنین قوانین و آیین نامه های ابلاغی وزارت متبوع و نیز در حیطه حقوق صنفی دانشجویی باشد.

شوراهای صنفی دانشجویی و دستیاران در هیچ یک از سطوح مجاز به انجام فعالیت های علمی فرهنگی و سیاسی نیستند. فعالیت در امور مذکور بر عهده سایر مجموعه های قانونی مرتبط در دانشگاه /دانشکده خواهد بود. تبصره: اطلاع رسانی و فعالیت رسانه ای شوراهای صنفی دانشجویی و دستیاران در بستر رسانه ای مفدا و مورد تأیید هیات نظارت انجام می شود.

برگزاری انتخابات شوراهای صنفی اردیبهشت ماه

انتخابات شورای صنفی در سال اول طی یک ماه پس‌از ابلاغ آیین‌نامه و دستورالعمل و در سال‌های بعد ترجیحاً در اردیبهشت ماه برگزار خواهد شد.

انتخابات کمیته هماهنگی امور رفاهی و صنفی دانشجویی و دستیاران در واحدها با رأی حداقل ۱۵ درصد از کل دانشجویان در همان واحد رسمیت می‌یابد و شرط انتخاب داوطلبین کسب نصف آرای مأخوذه است در صورت عدم کسب آرای لازم انتخابات به‌دور دوم کشیده می‌شود و کسب نسبی اکثریت آرای مأخوذه ملاک انتخاب افراد خواهد بود.

شرایط داوطلبان عضویت در شوراهای صنفی دانشجویی

تمامی دانشجویان دانشگاه و دانشکده‌های علوم پزشکی که دارای شرایط ذیل باشند می‌توانند داوطلب عضویت در شورای دانشجویی شوند:

تابعیت جمهوری اسلامی ایران

التزام به قانون اساسی و اصل ولایت فقیه و قوانین موضوعه کشور

حسن شهرت قانون مداری و رعایت اخلاق اسلامی و حرفه ای

گذراندن حداقل یک ترم تحصیلی در همان مقطع

دارا بودن معدل کل حداقل ۱۴ برای مقطع کارشناسی ۱۵ برای ارشد و دکترای حرفه ای و ۱۶ برای مقطع دستیاری و دکتری تخصصی PhD

نداشتن حکم محکومیت در شورای انضباطی

مشروط نبودن نیم سال پیشین با نداشتن دو نیم سال مشروطی غیر متوالی

عدم مسئولیت و عضویت در شورای مرکزی کانون ها و تشکل های اسلامی دانشجویی به صورت همزمان

هر دانشجو صرفاً می تواند در یک شورای صنفی واحد دانشگاهی (خوابگاه یا دانشکده و مرکز آموزشی درمانی) عضویت داشته باشد.

ارائه گواهی از معاونت آموزشی مبنی بر این که مدت باقی مانده از دوران تحصیل بدون احتساب ترمی که در آن انتخابات برگزارمی گردد، کمتر از دو ترم نباشد. به استثنای دانشجویان کارورز دکتری حرفه ای.

دانشجویان مشمول قوانین آموزشی میهمان نمی توانند عضو شورای صنفی شوند.

مرجع رسیدگی به تأیید صلاحیت داوطلبان شوراهای صنفی دانشجویان کمیته اجرایی انتخابات دانشگاه دانشکدها ست. وظیفه نظارت و رسیدگی بر شکایات و تخلفات انتخابات در شورای صنفی واحدهای دانشگاه دانشکده بر عهده هیأت نظارت دانشگاه /دانشکده است و در رسیدگی بر شکایات و تخلفات کمیته های هماهنگی امور رفاهی و صنفی دانشجویی و دستیاران دانشگاه / دانشکده و یا در مرحله تجدید نظر بر عهده هیأت مرکزی نظارت است.

دانشجویان برای دسترسی به متن کامل آیین نامه به اینجا مراجعه کنند.

کد خبر 6100244

دیگر خبرها

  • برگزاری اختتامیه دومین دوره رویداد صدرا در واحد تهران شمال/حمایت صنایع از پایان‌نامه‌های کاربردی کارشناسی ارشد و دکتری
  • اعلام نتایج اولیه کنکور کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۳ در خردادماه
  • زمان انتشار نتایج اولیه کنکور ارشد و معرفی شدگان دکتری اعلام شد
  • آیین نامه جدید شورای صنفی دانشجویان علوم پزشکی کشور رسما ابلاغ شد
  • اساتید برتر دانشگاه دامغان تقدیر شدند
  • آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی ۱۰ و ۱۱ خردادماه برگزار می شود
  • مهلت تغییر محل آزمون دانشجویان پیام نور تمدید شد
  • زمان اعلام نتایج آزمون ارشد مشخص شد
  • اعلام نتایج آزمون ارشد در اواخر خرداد
  • برگزاری رویداد ملی مسئله محور «شروع» در دانشگاه کردستان